Pomazánka z červené řepy

      Komentáře nejsou povolené u textu s názvem Pomazánka z červené řepy

Tak tohle je u nás jednoznačně jedna z nejoblíbenějších pomazánek vůbec. Někdo si na ní dává ještě kozí sýr, protože kombinace řepy, vlašských ořechů a kozího sýra je ověřená mňamka, ale musím říct, že i bez toho je naprosto skvělá a chuťově bohatá.

Ingredience:

  • 250 g červené řepy
  • 50 g kešu
  • 2 lžíce nakládaného křenu
  • 2 stroužky česneku
  • 4 lžičky plnotučné hořčice
  • 75 ml vody
  • sůl, pepř
  • hrst vlašských ořechů (lze vynechat)
  • rukola nebo řeřicha na ozdobu

Kešu si namočíme přes noc nebo alespoň na 2 hodiny. Červenou vodu vaříme ve slupce v osolené vodě doměkka. Necháme ji trochu vychladnout a oloupeme. Kešu slijeme, propláchneme a vhodíme do mixéru spolu s řepou. Přidáme česnek, křen, hořčici, sůl a pepř, dolijeme vodou a mixujeme dohladka. Podáváme na libovolném pečivu zdobené vlašskými ořechy a rukolou nebo řeřichou.