Moje babička je klasický prarodič masožrout a pokaždé, když jsem u ní na obědě, vede řeči jako „měla bys jíst maso“, „nechceš raději řízek?“ a když mi náhodou není dobře tak je to samozřejmě proto, že nejím maso. O to víc mě překvapila s touhle úžasnou pomazánkou, kterou od té doby dělám doma pravidelně.
Ingredience:
- 2 mrkve
- 1 balení uzeného tofu
- 1 kelímek vegan majonézy
- 4 stroužky česneku
- olivový olej
- sůl, pepř
Mrkev a tofu nastrouháme na jemno, smícháme s majonézou a prolisovaným česnekem. Osolíme, opepříme a zjemníme trochou olivového oleje. Kdo má raději práci s mixérem, může si postup ještě zjednodušit a vhodit do něj všechny ingredience najednou a rozmixovat dohladka. Skvěle chutná s čerstvou bagetou nebo s domácím chlebem, ale vlastně s jakýmkoliv pečivem, nebo jako příloha k hlavnímu jídlu.