Babiččina mrkvová pomazánka s uzeným tofu

      Komentáře nejsou povolené u textu s názvem Babiččina mrkvová pomazánka s uzeným tofu

Moje babička je klasický prarodič masožrout a pokaždé, když jsem u ní na obědě, vede řeči jako „měla bys jíst maso“, „nechceš raději řízek?“ a když mi náhodou není dobře tak je to samozřejmě proto, že nejím maso. O to víc mě překvapila s touhle úžasnou pomazánkou, kterou od té doby dělám doma pravidelně.

Ingredience:

  • 2 mrkve
  • 1 balení uzeného tofu
  • 1 kelímek vegan majonézy
  • 4 stroužky česneku
  • olivový olej
  • sůl, pepř

Mrkev a tofu nastrouháme na jemno, smícháme s majonézou a prolisovaným česnekem. Osolíme, opepříme a zjemníme trochou olivového oleje. Kdo má raději práci s mixérem, může si postup ještě zjednodušit a vhodit do něj všechny ingredience najednou a rozmixovat dohladka. Skvěle chutná s čerstvou bagetou nebo s domácím chlebem, ale vlastně s jakýmkoliv pečivem, nebo jako příloha k hlavnímu jídlu.