Édes Anna (‚édeš anna‘), je takzvaně nevinná (nepálivá) sestra maďarské paprikové pasty Erös Pista. Ať už děláte paprikáš, chcete dochutit polévku nebo prostě máte rádi paprikové pasty, ale pálivé jídlo vám nic neříká, tak tahle varianta je přesně pro vás!
Ingredience:
- 200 g sladké papriky kapie
- 30 g soli
Papriky opláchneme, osušíme, zbavíme stopky a spolu se solí rozmixujeme dohladka. Skladujeme v ledničce, kde vydrží pasta bez problému i několik měsíců. Podle vaší chuti můžete použít více soli – na 200 g papriky 50 g soli, více už se nedoporučuje, protože by sůl přebila veškerou chuť. Pokud byste naopak chtěli použít soli méně, pak ale počítejte s tím, že pasta příliš dlouho nevydrží ani v ledničce a bude třeba jí během dvou až tří dní spotřebovat.