Lečo

      Komentáře nejsou povolené u textu s názvem Lečo

Lečo je pro mě srdeční záležitost. Vždycky, když ho dělám, vzpomenu si na babičku, která ho o letních prázdninách připravovala několikrát do týdne, na čas strávený na kouzelné zahradě plné jedlých pokladů a na vůni čerstvé zeleniny, která zaplavila celou kuhyni stejně tehdy jako u mě dnes. Zatím sem proto dávám původní recept, tak jak se u nás lečo dělá po generace, tedy s vajíčky. Chystám se vyzkoušet variantu s černou solí, ale tam jsem se zatím nedostala, tak alespoň že vajíčka jsou domácí ?

Ingredience:

  • 2 velké cibule
  • 4 – 6 rajčat
  • 4 bílé papriky
  • 2 vejce
  • lžička uzené papriky
  • Sůl
  • Pepř

Na pánev nalijeme olej, přidáme kapku vody a dáme na plotnu. Zatím si nakrájíme cibuli a jakmile začne olej prskat, přesuneme ji na pánev. Posypeme uzenou paprikou a za občasného míchání smažíme dozlatova. Mezitím si nakrájíme rajčata a přidáme je k cibuli. Pak ještě nakrájíme papriky, přisypeme na pánev, důkladně osolíme a promícháme. Za občasného míchání vaříme zhruba 15 – 20 minut. Jakmile změknou papriky a rajčata pustí šťávu, snížíme teplotu a přidáme vajíčka. Důkladně mícháme zhruba 2 minuty, dokud se vajíčka pořádně nesmísí se zeleninou. Odstavíme, opepříme, zamícháme a podáváme horké nejlépe s domácím chlebem. Jednoduché a chutné, tak to má být ❤