Amarantový popcorn

      Komentáře nejsou povolené u textu s názvem Amarantový popcorn

Říká se mu nejroztomilejší popcorn na světě a myslím, že právem. Pro mě osobně je to určitě nejoblíbenější úprava amarantu. Dá se použít ochucený namísto kukuřičného popcornu, ale také na přípravu různých sladkých i slaných směsí. A i když na jeho výrobě sice není nic složitého, přesto je ale dobré se držet návodu. Vzhledem k miniaturním rozměrům semínek se totiž laskavec snadno připaluje a tak byste rychle mohli mít namísto pukanců hromadu drobných spálených kuliček.

Základem k úspěchu je pánev s poklicí – čím větší, tím lepší. Dáme ji rozpálit na střední oheň a nasypeme na ni několik semínek. Jakmile první z nich pukne, má pánev správnou teplotu. Odstraníme tedy zkušební vzorek a nasypeme tolik semínek, aby zakrývala zhruba 1/3 plochy pánve a ihned přikryjeme. Celkem záhy začíná pukající proces, takže je třeba s pánví neustále třást, aby se semínka nepřipálila. Zhruba po 30 vteřinách, když se amarant přestává pokoušet o únik, sundáme poklici a ihned přesypeme vzniklý popcorn do libovolné nezakryté nádoby, kde ho necháme chvíli zchladnout. Celý proces opakujeme dokola, dokud nemáme požadované množství.