Asi to nejjednodušší jídlo, jaké může být, ale zároveň nejoblíbenější jídlo mého dětství. Moje maminka dělala bramborové placky vždy ke kulajdě, já si je dělám i samotné, ale jsou skvělé téměř k čemukoliv – jako „zákus“ právě k polévkám, i jako příloha k hlavnímu jídlu.
Ingredience:
- 1/2 kg brambor
- 180 g polohrubé mouky
- 1 vejce
- sůl
- olej
Brambory uvaříme ve slupce, oloupeme a rozmačkáme na kaši nebo na jemno nastrouháme. Přidáme mouku, vejce a sůl, propracujeme a vyválíme na zhruba 1/2 cm tenké těsto. Na pánvi si rozpálíme olej, z těsta vykrajujeme kolečka a opékáme z obou stran dozlatova. Nejlépe chutnají čerstvé, takže podáváme za horka. Dobrou chuť 😉