No, říká se mu tak. Určitě nechutná jako pravý parmazán, ale chutná skvěle a brzy si ho budete pravděpodobně sypat na všechny těstoviny a jiné. Bohužel se dělá z kešu oříšků, takže to není zrovna levná záležitost, ale na druhou stranu – to ani ten pravý ne.
Ingredience:
- 100 g kešu
- 25 g lahůdkového droždí
- lžička soli
Myslím, že přečíst si postup bude ta nejdelší část z celého receptu, takže nádech a jedem: Kešu vložíme do mixéru a rozmixujeme na malé kousky. Přidáme sůl, lahůdkové droždí a mixujeme dalších 30 vteřin. Přendáme do uzavíratelné nádoby a uchováme v ledničce. Jak dlouho vydrží popravdě nevím, dělám si vždy nějakých 250 g „parmazánu“ a vždy zmizí během dvou tří měsíců. Takže 2 měsíce minimálně, ale velmi pravděpodobně i daleko více. Strukturu si samozřejmě můžete přizpůsobit podle svého – někdo má rád křupavý „parmazán“, takže mixuje jen krátce, nebo si kešu pouze nahrubo naseká. Někdo má naopak raději jemnější, chalvu připomínající strukturu, a tak naopak mixuje už v první fázi o něco déle.