Tagliatelle s avokádovým pestem, rajčaty a kukuřicí

      Komentáře nejsou povolené u textu s názvem Tagliatelle s avokádovým pestem, rajčaty a kukuřicí

Další z jednoduchých a rychlých jídel, a rozhodně jedno z mých nejoblíbenějších. Do 15-ti minut máte hotovo, do dalších 15 snědeno a pak ještě 15 minut přemýšlíte, jestli si neuděláte nášup.

Ingredience:

  • 300 g těstovin tagliatelle
  • 1/2 konzervované kukuřice (ideálně cukrové, bez přidaného cukru)
  • cca 100 g cherry rajčátek
  • 2 lžíce vegan parmazánu na posypání (volitelné)
  • listy čerstvé bazalky na ozdobu (volitelné)

Na pesto:

  • 2 zralá avokáda
  • 2 stroužky česneku
  • sůl, pepř

Tagliatelle dáme vařit dle návodu – nejlepší radou pro solení vody na těstoviny je, že má být slaná jako středozemní moře – takže asi tak. Zatím si oloupeme avokáda a vidličkou je rozmačkáme na kaši. Přidáme sůl, pepř, promačkaný česnek a zamícháme. A kdo chce, může prostě jenom dát oloupané avokádo se stroužky česneku, solí a pepřem do mixéru, zapnout a do minuty má hotovo. Cherry rajčátka nakrájíme na osminky a dáme zatím stranou.Těsně předtím, než slijeme těstoviny, odebereme 2 lžíce vody a vmícháme je do pesta. Slité těstoviny pak spojíme s hotovým pestem, přidáme kukuřici a cherry rajčátka. Promísíme a podáváme sypané vegan parmazánem a ozdobené čerstvými listy bazalky.